www.kriv-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Криворізський район >> 2017 рік
Про підготовку сільськогосподарських підприємств Криворізького району до весняно-польових робіт та їх проведення у 2017 році
Версія для друку Написати листа

КРИВОРІЗЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
голови районної державної адміністрації
29.03.2017 м. Кривий Ріг № Р-124/0/56-17

Про підготовку сільськогосподарських
підприємств Криворізького району до
весняно-польових робіт та їх проведення
у 2017 році

Для проведення комплексу весняно-польових робіт в оптимальні строки сільськогосподарським товаровиробникам району необхідно виконати великий обсяг робіт. Загальна площа ярового посіву складає 53,5 тис.га, в тому числі зернових та зернобобових - 25,4 тис.га, технічних – 22,3 тис.га,картоплі та овоче-баштанних культур 3,9 тис.га.
Керуючись законами України "Про місцеві державні адміністрації", "Про зерно та ринок зерна в Україні", з метою своєчасного і якісного проведення комплексу весняно-польових робіт:

1. Аналітичну довідку завідувача сектору агропромислового розвитку райдержадміністрації Шкленської Н.В. "Про підготовку сільськогосподарських підприємств Криворізького району до весняно-польових робіт та їх проведення у 2017 році" взяти до відома.

2. Сектору агропромислового розвитку райдержадміністрації (Шкленська) здійснювати постійний моніторинг:

організації проведення сільгосппідприємствами району комплексу весняно-польових робіт в агротехнічні терміни;

забезпечення сільгосппідприємств району високо репродукційним насінням ярих культур, паливно-мастильними матеріалами, мінеральними добривами та засобами захисту рослин під час проведення весняно-польових робіт.

3. Рекомендувати керівникам сільгосппідприємств району всіх форм власності забезпечити:

посів ярих культур в агротехнічні строки відповідно до науково обґрунтованих норм структури посівних площ згідно з робочим планом;

дотримання норм охорони праці та техніки безпеки під час проведення весняно-польових робіт;

своєчасну виплату заробітної плати працівникам, зайнятим в аграрному секторі, згідно з Галузевою угодою між Міністерством аграрної політики України та Профспілкою працівників агропромислового комплексу України на 2011 – 2017 роки;

під час проведення комплексу весняно-польових робіт широке впровадження енергозберігаючих технологій та ефективну роботу техніки.

4. Сектору агропромислового розвитку райдержадміністрації (Шкленська) інформувати голову райдержадміністрації до 20 червня 2017 року про результати роботи щодо виконання даного розпорядження.

5. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови райдержадміністрації від 23.03.2016 № Р-151/0/56-16 "Про підготовку сільськогосподарських підприємств району до проведення весняно-польових робіт у 2016 році".

6. Координацію роботи за виконанням даного розпорядження покласти на сектор агропромислового розвитку райдержадміністрації (Шкленська), контроль - залишаю за собою.



Голова райдержадміністрації С.В.НАГАЙЧЕНКО

Додаток
до розпорядження голови
райдержадміністрації
29.03.2017№Р-124/0/56-17
Аналітична довідка

" Про підготовку сільськогосподарських підприємств Криворізького району до весняно-польових робіт та їх проведення у 2017 році"

Основу агропромислового сектору Криворізького району складають 236 сільськогосподарських підприємств всіх форм господарювання, із них 33 сільськогосподарські товариства, 1 державне підприємство, 6 приватних та 193 фермерські господарства.
Площа сільськогосподарських угідь становить102,9 тис.га, із них ріллі 86,3 тис.га, яка використовується:
сільськогосподарськими підприємствами – 58,8 тис.га,
господарствами населення – 27,5 тис.га.
Основними напрямками виробничої діяльності сільськогосподарських підприємств району є вирощування зернових, технічних і овочевих культур та виробництво м'ясо-молочної продукції. У зерновому комплексі перевага надається озимій пшениці, ячменю та кукурудзі на зерно.
Сільськогосподарськими підприємствами всіх форм власності посіяно 27,4 тис.га озимих зернових культур, у.т.ч. озимої пшениці 19,4 тис.га, озимого ячменю 8,0 тис.га.
Погодні умови осені сприяли успішному розвитку озимих культур в результаті чого посіяні площі ввійшли в зиму в задовільному стані.
На посівах озимих, згідно даних відрощування монолітів зійшло 100% із них 84% в задовільному стані, слабкі та зріджені 16%.
Сільськогосподарська техніка підготовлена до комплексу весняно- польових робіт, відремонтовано трактори, сівалки та культиватори.
Закуплено 3,1 тис.тонн мінеральних добрив, насіння доведено до посівних кондицій, стовідсотковий рівень забезпечення паливо - мастильними матеріалами.
За сприятливих погодних умов та виконання організаційних заходів посів ранніх зернових повинен бути виконаний на полощі 53,5 тис.га в тому числі:
ярих зернових – 25,4 тис.га;
технічних - 24,8 тис.га;
картоплі та овоче-баштанних - 3,9 тис.га;
кормових культур – 0,6 тис.га.

Завідувач сектору агропромислового
розвитку райдержадміністрації Н.В.ШКЛЕНСЬКА

Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор